Om föreningen

Vilka tillhör PPM?
Studentföreningen PPM har under åren haft många olika varianter av program, men alla har haft en kopplingen till energi, samhälle eller miljö. För nuvarande är det civilingenjör inom industriell ekonomi, civilingenjör inom energisystem och energiingenjör (Elektro och Värme) som tillhör PPM. Föreningen är förlagd i Västerås och tillhör akademin för ekonomi, samhälle och teknik (EST) vid Mälardalens högskola.

Joel/BildVad gör en studentförening?
En studentförenings, eller linjeförening som det också kallas, uppgift är att hjälpa studenter att knyta kontakter mellan årskurserna och byta erfarenheter för att underlätta studierna. Föreningen har även kontakt med näringslivet för att ta oss ett steg närmare verkligheten efter studietiderna. Vid terminsstart varje höst anordnar alla föreningar riktigt roliga introduktionsveckor för att välkomna sina nya studenter genom aktiviteter, tävlingar och fester. (Detta vill du INTE misssa!!) Under läsåret hittar vi på många aktiviteter för att variera sig från skolböckerna!

Vad betyder förkortningen PPM?
Som de flesta vet så står det för Premie Pensions Myndigheten… Men nej, inte i vårt fall. PPM står för ”Perpetuum Mobile”, vilket är latin och betyder bland annat ”evighetsmaskin”. Vad exakt evighetsmaskinen associerar till är svårt att peka på. Att vi inte gömmer några skumma manicker från omvärlden kan du vara säker på. Antingen syftas det till att själva föreningen är en evighetsmaskin som aldrig ska ta slut eller så är det atomen i vår logotyp, vilket är den enda kända evighetsverkande företeelsen som vi har idag.