N0llning

Varje år anordnas en tre veckors lång inspark för våra nyvärvade studenter till Mälardalens högskola som officiellt valts att kallas för Rookieveckor av Studentkåren. Ett namn för att inte förknippas med gymnasieskolornas n0llning som är känt att inte vara så trevliga runt om i landet med äggkastning och förnedring. I Västerås gymnasieskolor har dock detta bannlysts sedan långt tillbaka, så därför ser PPM inget fel i att använda detta etablerade namn som vi förknippar med 25 års lyckade sammansvetsningar av studenter som läser samhällsteknik.

Våra n0llningar handlar om att under festliga förhållanden se till att ”n0llan” lär känna varandra och andra studenter på högskolan genom olika aktiveter och tävlingar. N0llningen är de tre roligaste veckorna på året och naturligtvis är det n0llan själv som har roligast.

N0llningen tar sin start på uppropsdagen direkt efter att Rektorn haft sin introduktion i Bombardierhallen på Rocklunda. Där kommer n0llan hämtas upp av sina Phaddrar [Faddrar] som håller i skyltar med programtillhörigheten för att ni ska kunna hitta rätt. Sedan vandrar alla gemensamt tillbaks till högskolan. Under dagen kommer n0llan att bli bjuden på enkel lunch, få en visad rundtur på högskolan, leka och sjunga. Vi håller oftast på långt in på kvällen med aktiviteter och det är helt frivilligt att vara med, men vi rekommenderar att ni i alla fall är med på rundturen som är relativt tidigt på dagen så ni lär er att hitta på högskolan.

Se aktuellt schema för aktiviteterna resten av veckorna!


olympiadtuppen
Studentolympiaden
Varje år anordnar Studentkåren en stor studentolympiad under rookieveckorna där alla linjeföreningar bjuds in för att utmana varandra i olika galna tävlingsgrenar. Vad sägs som rodeo, stadsjakt och sumobrottning? är det något för dig får du hålla dig framme. Bara tio studenter från varje linjeförening får ställa upp för att kämpa om segern till sin linjeförening och värva den ärofyllda olympiadtuppen samt spännande priser. Vi kommer att ha namnlistor framme för er som vill representera PPM. Ha i åtanke att ni har en lång och stolt historia av alla vinster PPM har lyckas kamma hem under årens lopp som nu står på spel!

Studentolympiaden är ett offentligt evenemang i sammarbete med Västerås stad och hålls på Sigmatorget i Västerås centrum. Västeråsare kommer med all nyfikenhet att närvara som supportrar, olika företag ställer upp tält med sina montrar för att göra reklam och Västmanlands länstidning VLT kommer att vara där och ta pulsen. Det är uppskattat att Studentolympiaden är den dagen på året då Högskolan visar upp sig för omvärlden och det med ett gott omdöme!

 

 

madrassrace-karta

 

Tävlingsmoment

Under olympiaden genomförs ett antal olika grenar, antingen mot en annan förening eller ensamma. Funktionärerna räknar om prestationen till poäng som samlas på den stora poängtavlan vid Zigmatorgets scen. Om det inte går så bra i grenarna kan det löna sig att fjäska stort för funktionärerna. Allting är relativt.

Hela studentolympiaden avgörs genom en stafett och ett luftmadrassrace på Svartån som slingrar sig genom Västerås centrum och ut i Mälaren. Alla poäng räknas om till sekunder och de lag som samlat mest poäng får börja före alla andra! Först i mål utanför Stadshuset vid fiskartorget koras som vinnare.

 

Olympiadsittning
På kvällen avslutas olympiaden med en sittning på kåren för alla deltagare och funktionärer. Detta är den största sittningen på året med nära 200 deltagare och även officiell avslutning på Kårens Rookieveckor.

PPM och många andra linjeföreningar fortsätter förstås en vecka till!

 

N0llspexet
I anslutning till studentolympiaden anordnas ett N0llespex i två delar. En semifinal och en final där vinsten ger ett försprång med poäng till själva olympiaden. Läs mer om Spex under Studentliv.